Τρίτη 25 Ιουνίου 2013


Πέμπτη 22 Μαΐου 2003

Γ΄ ΛΥΚΕΙΟΥ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΕΚΦΡΑΣΗ - ΕΚΘΕΣΗ



ΚΕΙΜΕΝΟ

Με δεδομένη την οικολογική κρίση, την ακραία ανισότητα της κατανομής των πόρων μεταξύ πλούσιων και φτωχών χωρών, την αδυναμία να συνεχίσει το σύστημα τη σημερινή του πορεία, το απαιτούμενο είναι μια νέα δυναμική πραγματικότητα που η σημασία της δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτε άλλο στο παρελθόν. Αναφέρομαι σε μια πραγματικότητα που θα έβαζε στο κέντρο της ζωής του ανθρώπου σημασίες άλλες από την αύξηση της παραγωγής και της κατανάλωσης και στόχους ζωής διαφορετικούς, για τους οποίους οι άνθρωποι θα μπορούσαν να πουν πως αξίζουν τον κόπο.
                     ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 2013

ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ
Τίτλος προγράμματος: Ο δρόμος του νερού στο κτήμα Μακρηκώστα
Σχολικό έτος: 2012-13
Υπεύθυνη Περιβαλλοντικού προγράμματος: Πηνελόπη Παρασκευοπούλου
Συμμετέχοντες: Βασίλης Παπασωτηρίου, Γιάννης Πανάγος 

Σύντομη περιγραφή
Το πρόγραμμα με τίτλο «Ο δρόμος του νερού στο κτήμα Μακρηκώστα- το κτήμα του σχολείου μας» σχετίζεται με τη μελέτη του υδάτινου στοιχείου στο κτήμα Μακρηκώστα, όπου είναι στο σχολείο μας. Η ενασχόληση των μαθητών με τους υδάτινους πόρους, τη διαδρομή του νερού στο χώρο και στο χρόνο, την επίδρασή του στα πετρώματα, στη χλωρίδα και τη πανίδα και την αξιοποίησή του, αποσκοπεί στην ευαισθητοποίησή των μαθητών σε θέματα που σχετίζονται με τη πέτρα και το νερό στα οικοσυστήματα.
Παράλληλα η ενασχόληση με τη διαδρομή του νερού στο κτήμα Μακρηκώστα και τις επιδράσεις του νερού στη πολιτισμική ταυτότητα του κτήματος αποσκοπεί στην ενασχόληση των μαθητών με τη τοπική ιστορία, και στην ευαισθητοποίησή τους σχετικά με τη διαχείριση του υδάτινου στοιχείου και στη μελέτη των κοινωνικών επιπτώσεων ώστε να αναπτυχθούν υπεύθυνες στάσεις που θα συμβάλουν στην προστασία του νερού.